contact?

Hoe is dat, wonen en leven in een save home?

21 sep 2020 |

Inmiddels wonen Bram en Marlous en hun twee kinderen alweer vier maanden in de save home. Eind april zijn ze verhuisd naar hun droomhuis in het prachtige, glooiende gebied De Hes tussen Arnhem West en Oosterbeek.

Temperatuur

Alhoewel in de eerste weken het kwik soms onder het vriespunt daalde, was daar binnen niets van te merken. De warmte terugwininstallatie (WTW) zorgde voor verwarmde ventilatie en eigenlijk heeft de pelletkachel alleen voor de gezelligheid gebrand. Toen het in juni warmer werd, hielden de zonwerende screens de temperatuur prima in balans. Met de hitte in juli hebben ze de airco ingezet, wat een perfecte investering bleek: het huis bleef heerlijk koel.

Rust en ruimte

Wat het gezin meteen opviel is de stilte, enerzijds dankzij het triple/multi layer glas met hoge isolatie waarde en anderzijds zijn de slaapkamers nagenoeg geluiddicht door de wanden met grote inbouwkasten. Ook de ruimte viel erg mee. Het huis van 75 m² is aanzienlijk kleiner dan het vorige huis van Bram en Marlous, maar het architectonische ontwerp zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Overal in de woning is er doorzicht naar een raampartij en naar een volgende unit en ook de hoogte is erg prettig, waardoor het groot genoeg voelt.

Een save home met kinderen

De kinderen hebben een eigen slaapkamer waardoor je elkaar niet in de weg loopt. De jongens hebben zelfs het gevoel dat de save home groter is dan het vorige huis. Wel is de badkamer wat klein ten opzichte van wat het gezin gewend was, maar door de slimme inrichting kunnen ze er toch makkelijk met twee personen tegelijk in. De jongens hebben het fantastisch naar hun zin.

Vakantiegevoel

Een soort permanent vakantiegevoel is aanwezig. De openslaande terrasdeuren en de ramen tot de grond geven je het gevoel dat je buiten woont. Als je ‘s ochtends wakker wordt en de deuren opent, dan lijkt het of je buiten in bed ligt. En het huis is iedere dag netjes, want binnen 20 minuten zijn de kamers opgeruimd, gestofzuigd en gedweild. Zo blijft er tijd genoeg over om in de hangmat te liggen.

Verbruik

Het stroomverbruik is gemiddeld slechts 175-180 kWh per maand. Dit is het voordeel van een uitstekende isolatie en de afwezigheid van een droger of afwasmachine.

Cijfer voor woongenot

Het cijfer dat ze geven voor het woongenot gaat richting de 10. “Dit hadden we veel eerder moeten doen!”, aldus Bram en Marlous.

Beelden zien?

Nieuwsbrief ontvangen?

 

keurmerken