contact?

Graag stellen wij aan je voor…

onze duurzame meedenkers, bouwers, leveranciers en vrienden

21 sep 2020 |

Regelmatig berichten wij je over de duurzame en innovatieve producten en materialen die wij toepassen in onze save home. Met nog twee weken te gaan tot de realisatie van het prototype, lijkt het ons leuk om je te vertellen wie de bedrijven zijn achter al deze innovatieve toepassingen. Dankzij hun bijdrage konden we dit prototype bouwen.

 

projectmanagement

save plastics

Onze visie is een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben, waar we minder importeren en minder exporteren, en waar we lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Voor de gevelbekleding en vlonders van de save home hebben we gebruik gemaakt van lokaal plastic afval. Save plastics levert al ruim 30 jaar gerecycled kunststof voor projecten in de buitenruimte.

Website save plastics

 

architect

architectenbureau enklaar en klavers

De verplaatsbare en modulair opgebouwde woning is onder architectuur gebouwd. Waar mogelijk is 100% gerecycled plastic gebruikt. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnepanelen (PV) en de nieuwste technologieën kan de woning zelfvoorzienend zijn. Arno en Marcia hebben veel werk verzet om de save home zo duurzaam mogelijk te ontwerpen.

Film ontwerp | Website Architectenbureau Enklaar en Klavers

 

locatie

de hes

De Hes is een prachtig, glooiend gebied tussen Arnhem West en Oosterbeek. In de Middeleeuwen reisden kooplieden over De Hes op hun route van Utrecht naar Duitsland. Belegger en ontwikkelaar Amvest geeft een nieuwe invulling aan dit bijzondere gebied; het wordt getransformeerd naar een hoogwaardig woon- en werklandschap.

Website De Hes

 

opslag accu

time shift

Voor stationaire energieopslag worden batterijen van elektrische voertuigen hergebruikt. Dit verlengt de levensduur van deze batterijen en we vermijden dat afgedankte batterijen worden vernietigd voor recycling. Casper Scheltinga van Time Shift stelt twee jaar lang een batterij ter beschikking om te testen.

Website Time Shift

 

inrichting (keuken)

+artillery

Unieke meubels handgemaakt van ‘upcycled’ industriële materialen. Elk met een eigen verhaal. Meubels die opvallen als je de ruimte binnenkomt en waar je dagelijks van geniet. Dat genieten zit niet in het hebben van het vele, maar in het weinige goede. En dat goede, dat is wat +artillery wil maken.

Website +artillery

 

vloer

forbo flooring

Marmoleum is de eerste CO2 neutraal geproduceerde vloer ter wereld en daarom niet alleen mooi voor binnen, maar ook goed voor buiten. Dit komt in hoofdzaak omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content.

Website Forbo

 

stoelen

de vorm

Meubilair van De Vorm is eigentijds en tijdloos. Het design label streeft naar comfort, kwaliteit en duurzaamheid. De missie van deze Nederlandse meubelmaker uit Arnhem is meubels te maken die comfortabel zijn en waar toekomstige generaties zo min mogelijk last van hebben. Voor de save home levert De Vorm stoelen om te testen van gerecycled PET (flessen). Hoe cool is dat?

Website De Vorm

 

inrichting

woonhuys de weerd

Interieuradviseur Anja de Weerd van ‘Woonhuys de Weerd’ begreep direct het concept van onze save home en stelde ons voor aan het duurzame gordijnenbedrijf  ‘A House of Happiness”. De natuurlijke stoffen worden geproduceerd met gerecyclede grondstoffen.

Website Tapijt en zo

 

gordijnen

a house of happiness

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze missie en visie. Voor elk onderdeel van ons proces proberen wij zo eerlijk en milieubewust mogelijk te behandelen. Dus wanneer je je huis inricht met de producten van A House of Happiness, weet je zeker dat je bewust bezig bent met duurzaamheid.

Website a house of happiness

 

inrichting

hans rensen interieurs

Hans Rensen Interieurs in Gendt heeft ruime ervaring in projecten voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Van trapbekleding in een woonhuis tot complete stoffering van een kantoor. En altijd met dezelfde passie. Dit werd direct duidelijk toen we dankzij Anja van Horssen in contact kwamen met Sjoerd Rensen.

Website Hans Rensen

 

verlichting

decova design

Gemaakt en ontworpen door Decova design (Coen Sluiskes) van plastic afval. Inspiratie voor de lamp is een project van Plastic Fantastic: planken gebogen in de vorm van een druppel. Om de lamp te maken zijn dunne stroken plastic afval om een blok heen gebogen. De lamp heeft een industriële look, de constructie wordt gebruikt in het uiterlijk.

Website Decova Design

 

badkamer

badkamervoordeelshop

Voor de save home hebben we lang gezocht naar een duurzame of circulaire badkamer, maar dat bleek niet eenvoudig. Op advies van Stavast Installatie, kwamen we in contact met Han van de Badkamervoordeelshop. Hij heeft de compacte badkamer zo duurzaam mogelijk voor ons ontworpen.

Website Badkamervoordeelshop.nl

 

teunmeubelen

kunststof reus

Alle producten van de webwinkel Kunststof Reus (onderdeel van save plastics) zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Kunstof dat anders zou worden verbrand. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en een zeer geschikt als alternatief voor hout.

Website Kunststof Reus

Nieuwsbrief ontvangen?

 

keurmerken