contact?

Save plastics introduceert save home

1 feb 2019 |

Save plastics introduceert een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort. De woning bestaat uit losse units die naar wens kunnen worden geschakeld. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën is de woning zelfvoorzienend. Waar mogelijk wordt 100% gerecycled plastic gebruikt. Zo wordt de gevel volledig bekleed met kunststof alsmede het buitenterras. Overige gebruikte materialen zijn zo duurzaam mogelijk.

Lancering op 8 februari

De lancering van de woning is onderdeel van Arnhem Plasticvrij? Deze manifestatie wordt op vrijdag 8 februari om 16:00 geopend door Groenlinks-wethouder Cathelijne Bouwkamp in het Rozet. Op het dakterras van het Rozet-gebouw is de Save Home gedeeltelijk opgebouwd en kun je de woning in hybride virtual reality bekijken.

De manifestatie Arnhem Plasticvrij?, van 9 februari t/m 10 april, bezoek je onder andere de internationale tentoonstelling Out to sea, the plastic garbage project. Met deze tentoonstelling en allerlei workshops, lezingen, kunstprojecten en andere activiteiten wordt de plastic soup op confronterende en verhelderende wijze in beeld gebracht.

U bent van harte uitgenodigd de lancering van de Save Home bij te wonen. Voor meer informatie, belt u met Bram Peters op 06 5315 2926‬‬. Beeldmateriaal is te vinden in de persmap op saveplastics.nl/perskit.

meer informatie

persbericht   perskit   press release

Nieuwsbrief ontvangen?

 

keurmerken