contact?

save home 1 in gebruik!

persbericht

30 mrt 2020 |

Het is eindelijk zo ver, op 2 april wordt de allereerste save home in gebruik genomen. Bram Peters (eigenaar save plastics) en zijn gezin betreden dan hun eigen “Tesla onder de huizen”. Bram maakt hiermee zijn droom waar: Een volledig zelfvoorzienende en verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort, gemaakt van lokaal geproduceerd plastic afval.

“waarom zou je grondstoffen importeren als je ze ook in je plasticbak hebt zitten?”

Als eigenaar van save plastics en deelnemer aan Planet Cause zet Bram zich in voor het gebruik van plastic afval als grondstof. “Waarom exporteren we in Nederland jaarlijks 362 miljoen kg plastic afval, en importeren we aan de andere kant 190 miljoen kg hardhout? Dat is toch gek?”

“je hoeft dat plastic niet te verbranden, bouw er huizen mee.”

60% van het ingezamelde plastic afval wordt verbrand. Dat geldt voor het ingezamelde huisafval én hetgeen partijen als The Ocean Clean-Up uit het water vissen. Zonde, vindt Bram. “Producten gemaakt van plastic afval hebben een levensduur van minimaal 50 jaar en kun je tot negen keer omsmelten tot iets nieuws. Dat is véél duurzamer dan de meeste alternatieve grondstoffen. Met de save home besparen we zo’n 13.000 kg CO2.”

van droom naar huis

“We maken al jaren palen, bruggen en beschoeiingen, maar een heel huis is het ultieme bewijs dat plastic afval écht een waardevolle grondstof is.”

 

download persbericht

Nieuwsbrief ontvangen?

 

keurmerken