contact?

het bedrijf

Save plastics bestaat al 30 jaar en is uit idealisme van oprichter Gerard Peters ontstaan. In de jaren 80 recyclede hij landbouwfolie tot grondstof. Later heeft zijn zoon Bram Peters het stokje over genomen en de onderneming gebracht waar het nu is. Een circulair koploper in Nederland. Duurzame parel van het ministerie van I&W en een betrouwbare leverancier van gecertificeerde producten van afval plastics voor de infrabouw. Samen met bedrijfsleider Robert Huls levert Bram Peters producten van kunststof voor bijna alle gemeenten in Nederland en België. Met ruim 1000 projecten op de teller is save plastics niet meer weg te denken uit infrabouw projecten.

Wat we doen

Werken met plastic is fun, maar onze toepassingen zijn heel serieus. Kunststof is de perfecte grondstof voor onverwoestbare producten. Al onze producten zijn getest en berekend door ingenieurs en voldoen aan de gestelde eisen voor toepassing in de openbare ruimte. We beschikken over een complete levenscyclusanalyse (LCA) en onze Milieu Kosten Indicator waarde (MKI-waarde) is vastgesteld.

voorbeeld projecten

De Westerscheldetunnel in Zeeland was ons eerste miljoenen project; in Arnhem verwerken we het plastic zwerfafval binnen de gemeente in bruggen; in Velp spaart een bejaardentehuis afval plastic voor haar eigen lantaarnpalen; en in Giethoorn leveren we kilometers kunststof beschoeiing. Bovendien bouwen we in Arnhem op dit moment het eerste huis én kantoor van 100% gerecycled plastic.

alles is mogelijk

Gerecycled plastic is dé grondstof van de toekomst. Het is niet de vraag wat we kunnen maken, maar wat we willen maken. Alles is namelijk mogelijk! Daarom werken we samen met iedereen die nieuwe ideeën heeft voor oud plastic. Heb jij een idee? Laat het ons weten. Zo bouwen we samen aan een wereld waar plastic fantastic is.

keurmerken

Vraag naar onze FSC® en PEFC®-gecertificeerde producten.