contact?

circulaire aanpak

Bij alles wat we doen, staan we stil bij de impact ervan op het milieu. Wij streven ernaar dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. We proberen onze grondstoffen daar waar mogelijk lokaal in te zamelen en de producten hiervan ook lokaal te plaatsen. Een aantal van onze producten is versterkt met hout. Hiervoor gebruiken wij uitsluitend hout dat het FSC keurmerk draagt.

Onze producten gaan levenslang mee. Mocht ons product niet langer worden gebruikt dan nemen we het terug en kijken we samen welk nieuw leven het kan krijgen. En waar mogelijk compenseren we CO2. Zo waarborgen wij onze circulaire werkwijze.

Om de milieueffecten van onze producten inzichtelijk te maken, hebben wij de MKI-waarden laten berekenen. De Milieu Kosten Indicator weegt verschillende milieu-impacts tegen elkaar af en vertaald dit naar één cijfer die de maatschappelijke kosten voor deze impacts weergeeft (in euro’s). Hoe lager de MKI-waarde, hoe lager de milieu-impact. De MKI-waarden van save plastics kun je hieronder downloaden.

praktijkvoorbeeld

Wij ondersteunen de Nationale Beach Cleanup. Een prachtig initiatief van Stichting De Noordzee om stranden van afval te ontdoen. Wij ruimen het strand op, maken van het plastic afval nieuwe producten en verkopen die aan de aanliggende gemeenten. Dat zijn bijvoorbeeld steigers en vlonders, damwanden, beschoeiingen of hippe banken. Allemaal van 100% gerecycled kunststof.