contact?

Duurzaam recreëren (Giethoorn)

Toeristen kunnen voortaan duurzaam recreëren op de Dorpsgracht in Giethoorn dankzij de kunststof beschoeiing van save plastics. In 2014 en 2015 heeft de gemeente Steenwijkerland al een deel van de beschoeiing langs de Dorpsgracht in Giethoorn vervangen.

Sinds eind 2017 is de firma Heuvelman Ibis bezig om de resterende delen aan te pakken. Naar verwachting zullen zij in het voorjaar van 2019 de laatste combipalen en schotten plaatsen in het centrum van Giethoorn. Er is dan ongeveer 2600 meter ‘oude’ beschoeiing met houten palen en schotten vervangen voor kunststof beschoeiing.

De kunststof beschoeiingen geven geen problemen in combinatie met natuurijs. Een aandachtspunt dat specifiek werd benoemd door de gemeente Steenwijkerland, aangezien er in de winter fanatiek wordt geschaatst op de Dorpsgracht. Ook is de kenmerkende houten uitstraling behouden en is de nieuwe beschoeiing voorzien van een houten deksloof en gording.

Het verwijderen, leveren en aanbrengen van de beschoeiing was met recht een logistieke uitdaging, gezien de nauwe straten en vaargeulen. Maar dankzij een goede samenwerking tussen alle partijen is de klus naar tevredenheid geklaard.

  • Links de oude situatie, rechts de nieuwe door save plastics
  • Afvalophaaldienst te water

ook een project beginnen?

Bram, Marlous en René

Van oud plastic maakt moederbedrijf save plastics al 30 jaar nieuwe producten. En we zijn nu zover dat we een huis van 100% gerecycled plastic hebben gebouwd. Met onze save home willen we lokaal plastic afval koppelen aan de groeiende wens om flexibel te wonen, werken en dichtbij de natuur te leven. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt ons uiteraard ook bellen op 026 30 333 07, mailen op info@savehome.nl of een bericht achterlaten via social media.

    Net als jij hechten wij veel aan privacy en daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat we voorzichtig omgaan met jouw gegevens.

    keurmerken